*

Hannu A. Sinivirta

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 9 min 53 s sitten

Tuhansien eurojen kulutuspiikki: "Asuntokauppa vaikuttaa Suomen talouteen paljon enemmän kuin yleensä ajatellaan"

1 tunti 49 min ago

Lokakuu oli asuntomarkkinoilla tasainen ja vahva eri puolilla Suomea, sanoo kiinteistövälitysyritys Remaxin Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppoja tehtiin lokakuussa Suomessa 2901, mikä on noin seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppa kasvoi tammi–lokakuussa lähes kolme prosenttia vuodentakaisesta, Remax kertoo tiedotteessaan.

Li Andersson 1,1 mrd. €:n sopimuksesta: "Kokoomus pelaa peliä, jonka se arvioi voittavansa joka tapauksessa"

2 tuntia 29 min ago

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään "kokoomuslobbareiden" pelin poikki. Andersson viittaa tällä viikolla julkistettuun sopimukseen, jossa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri ja terveyspalveluyritys Mehiläinen sopivat Länsi-Pohjan keskussairaalan toimintojen ulkoistamisesta.

Länsi-Pohjan keskussairaala siirtyy sopimuksella Mehiläisen hoidettavaksi. Sopimuksen arvo on 1,1 miljardia euroa ja kesto 15 vuotta. 

Kaksi kovaa ryöpytystä hallitukselle: "Mistä Sipilä oikein puhuu?"

2 tuntia 50 min ago

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja Krista Kiuru ovat suomineet Juha Sipilän (kesk.) hallituksen politiikkaan kovin sanoin lauantaina.

Rinne sanoi SDP:n puoluevaltuustossa, että Sipilän  hallitus on luopunut sote-uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista ja vaarantaa erikoistason palvelut. 

Italialaissyyttäjät varoittavat ”uudesta” mafiasta: ”Läsnäolo politiikassa nyt paljon suurempaa”

5 tuntia 21 min ago

Tunnettu italialainen mafiasyyttäjä Ambrogio Cartosio varoittaa italialaisia luulemasta, että Sisilian mafian Cosa Nostran aika on ohi. Italialaismediassa on esitettyä tällaisia arvioita sen jälkeen, kun Cosa Nostraa kovin ottein vuosikymmenien ajan johtanut Salvatore ”Totó” Riina kuoli perjantaina.

–Massateurastukset ovat ohi ja murhat harvinaisia. Sen sijaan mafia on muuttunut. Mafian läsnäolo politiikassa on nyt paljon suurempaa kuin ennen, hän kommentoi uutistoimisto AFP:lle.

”Vihreiden kannatuksessa on ilmaa kuin kasvissyöjän mahassa” - Yle: Puoluebarometrissa kolmen suuren paluu

6 tuntia 13 min ago

Politiikan tutkijoiden mukaan puolueiden kannatukset ovat tällä hetkellä erilaisilla pohjilla. Kokoomus pitää vakaasti kiinni asemastaan suurimpana puolueena. Vihreiden kannatuksessa saattaa tutkijoiden mukaan olla ilmaa.

Kuntapoliitikko Länsimetrosta: ”Tämä tietää jokaiselle espoolaiselle 1 500 euron lisälaskua”

6 tuntia 53 min ago

Espoon kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Jukka Kilpi (sin.) arvioi Länsimetron Matinkylästä Kivenlahteen ulottuvan kakkosvaiheen tarkoittavan noin 500 miljoonan lisäkuluja. 

–Tämä tietää jokaiselle espoolaiselle 1 500 euron lisälaskua, kolmen hengen perheelle melkein viittä tonnia. Se maksetaan ottamalla lisää velkaa, ehkä myös korottamalla veroja, Kilpi toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Pentagonin nolo Twitter-moka hämmentää: ”Pitäisikö uskoa, että tämä oli vahinko?”

7 tuntia 29 min ago

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin Twitter-tilillä jaettiin torstaina viesti, jossa vaadittiin presidentti Donald Trumpin eroa. Twiitti poistettiin tililtä nopeasti, mutta se on aiheuttanut sosiaalisessa mediassa laajoja arvailuja siitä, oliko oikeasti kyseessä vahinko. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Alkuperäisessä @PorudResister-twiittajan viestissä vaadittiin kahden seksuaalisesta häirinnästä syytetyn amerikkalaispoliitikon ja myös Trumpin eroa. 

”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt” - HUS-pomolta raju ulostulo HS:ssa

8 tuntia 20 min ago

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin toimitusjohtaja Aki Lindén arvostelee suorin sanoin suomalaista terveyspolitiikkaa. 

–En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikka yhtä sekaisin kuin nyt, hän toteaa lauantaina Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan.

–Valtiovalta ja osa kunnista näyttävät menettäneen kokonaan otteen terveydenhuollosta, joka siirtyy ryminällä markkinavoimien ohjaukseen, Lindén jatkaa.

Nyt se on totta: Länsimetro aloitti - ”Kaikki sujui, lipun osto onnistui, porukat iloisella päällä”

8 tuntia 46 min ago

Länsimetro aloitti liikennöinnin Espoon Matinkylästä Helsinkiin varhain lauantaiaamuna. 

Metron uudella osuudella Matinkylästä Helsingin Ruoholahteen on kahdeksan uutta asemaa: Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Länsimetroa liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki. 

Tappara tylynä Ilvekselle, HIFK:lle ei vieläkään vierasvoittoa

17 tuntia 53 min ago

Tapparan alkusyksyn alavire on vaihtunut voittokulkuun. Perjantaina Tappara voitti paikallisottelussa Ilveksen 4-1 ja nousi sarjan kakkospaikalle TPS:n edelle.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli pettynyt mies ottelun jälkeen. Erityisesti häntä kuumensi tilanne, missä Ilvekselle vihellettiin joukkuerangaistus liian monesta pelaajasta jäällä.

- Puolitoista vuotta katsoo näitä ja joka fifty–fifty-tilanne menee tuonne, niin jossain vaiheessa meikäläiselläkin kilahtaa, Kivi sanoi Aamulehden mukaan.

Jokereille tuli ”ohipeli”

17.11.2017 23:39

Jokerit pelasi jääkiekon KHL:ssä lauantaina yhden kauden heikoimmista otteluistaan. HK Sotshi sai ”halvan” voiton maalein 3-2.

- Meillä oli riittävästi maalipaikkoja tehdä lisääkin maaleja. Ylivoimia oli riittävä määrä, mutta emme käyttäneet niitä hyväksemme, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jalonen ei peitellyt pettymystään.

”Kolmen vuoden hyväksikäytöstä 1,5 vuotta ehdollista?” – Kansanedustaja vaatii tuomioiden koventamista

17.11.2017 18:30

Kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mielestä tiettyjen rikosten rangaistuksia tulisi tiukentaa niin sanotun kansan oikeustajun mukaisesti.

Oikeusministeriön tutkimuksessa selvisi, että kansalaiset antaisivat tuomareita ankarampia rangaistuksia muun muassa rattijuopoille, seksuaalirikollisille ja lähisuhteessa väkivaltaan syyllistyville.

Sipilän erityisavustaja myöntää virheensä TE:ssä: ”Se kuulosti ja kuulostaa edelleen uskomattomalta”

17.11.2017 17:19

Pääministeri Juha Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki selittää Talouselämälle lausuntoaan niin sanotussa peräkonttikohussa. Nevamäki kiisti aiemmin ”uskomattomana väitteenä” lehtitiedot valtiosihteerin matkasta auton takakontissa.

Norjan yleisradio julkaisi videon tulipallosta laskeutumassa alas

17.11.2017 16:27

Suomen Lapissa hämmästyttänyt tulipallo aiheutti ihmetystä ja pelkoakin myös Norjan puolella erityisesti Finnmarkin alueella. Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi perjantaina videon, jossa näyttävä valoilmiö näyttää laskeutuvan Maahan.

Matti Vanhanen pääsi sairaalasta – kampanja jatkuu mutta ”lepopäiviäkin tarvitaan”

17.11.2017 15:46

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on päässyt sairaalasta, jonne hän joutui rytmihäiriön vuoksi.

Vanhanen jatkaa kampanjaansa, mutta aloittaa rauhallisesti.

– Pääsin sairaalasta. Kiitos Meilahteen sen eri osastojen henkilökunnalle. Rytmihäiriötä hoidetaan nyt lääkkein ja lähiviikkoina tullee vielä yksi hoitokerta sairaalassa. Palaan presidentinvaalityöhön lauantaina Vihdissä. Lähiviikkojen ohjelmaa saatetaan suunnitellusta vähän säätää, jotta päivät pysyvät järkevän mittaisina ja lepopäiviäkin tarvitaan, Vanhanen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Puhuiko Sipilä eduskunnassa ”muunneltua totuutta”? – Poliisin tutkinta ei anna vastausta

17.11.2017 14:33
Poliisin esitutkinta niin kutsutussa peräkonttigatessa ei tuonut selvyyttä siihen, puhuiko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muunneltua totuutta eli palturia eduskunnassa viikko sitten kyselytunnilla.   Kyselytunnilla vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson tivasi Sipilältä vastausta Aamulehden ja Iltalehden uutiseen, jonka mukaan tuolloin vielä perussuomalaisten ulkoministerinä toimineen Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen poistui pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.  

Lentopallo saamassa oman ”NHL:nsä”

17.11.2017 13:30

Lentopallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista. Kesäolympiakisoissa lentopallo haastaa katsojaluvuissa jopa koripalloa, vaikka lentiksellä ei ole NBA:n kaltaista valovoimasta rahakasta ammattilaissarjaa.

Pohjois-Amerikassa lentopalloa pelataan paljon, mutta isoja rahoja siinä ei liiku, eikä rahakasta ammattilaissarjaa ole. Muutos on kuitenkin tuloillaan, kun Yhdysvalloissa aloittaa vihdoin miesten lentopallon ammattilaisliiga. Liiga on nimeltään National Volleyball Association, NVA.

Poliisi vahvistaa peräkonttitempun: Valtiosihteeri Virtanen myöntänyt teon

17.11.2017 13:30

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan Kesärannan niin sanotusta peräkonttikohusta ja hallituspuolueiden neuvotteluiden jälkeen tapahtuneesta liikennerikkomuksesta.

– Esitutkinnassa selvisi, että liikennerikkomuksesta epäilty meni auton takakonttiin ja kulki siellä muutaman kymmenen metrin matkan yleisellä tiellä noudattamatta tieliikennelain mukaista turvavyön käyttövelvollisuutta, poliisi kertoo.

Tässä paras video Lapin tulipallosta toistaiseksi: ”Iho aivan kananlihalla”

17.11.2017 12:46

Pohjois-Suomen taivaan torstaina valaisseesta tulipallosta on tallentunut useita videoita muun muassa ihmisten revontulikameroille. Niistä kenties vaikuttavin on utsjokilaisen revontulimatkoja järjestävän Aurora Service Toursin video, jota Tähdet ja avaruus -lehti ja tähtitieteellinen yhdistys Ursa hehkuttavat toistaiseksi parhaaksi tallenteeksi. Video on kuvattu Inarin Kaamasessa.

Jussi Halla-aholta vaatimus omille: Riitely loikkareiden kanssa lopetettava – muille herkkua, meille haittaa

17.11.2017 11:37

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen edustajien tulisi lopettaa julkinen riitely puolueesta loikanneiden sinisten kanssa.

–Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua. Etenkin kun toimittajat meitä siitä jatkuvasti tenttaavat, Halla-aho sanoo perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset