Hannu A. Sinivirta

Saastunut ilma voi tuottaa sähköä

  • Saastunut ilma voi tuottaa sähköä
  • Saastunut ilma voi tuottaa sähköä

"Tutkijat University Antwerp ja KU Leuven yliopistossa ovat kehittäneet prosessin, joka valolle altistettuna puhdistaa ilmaa ja samaan aikaan tuottaa sähköä.

Tuotettu laite on täysin kaasumaisen faasin esiohjaamaton valosähkökemiallinen kenno, joka muuntaa haihtuvat orgaaniset epäpuhtaudet hiilidioksidiksi TiO2-fotoanodilla. Samanaikaisesti energia otetaan talteen vetykaasuna tummalla Pt-katodilla".

http://www.nanobitteja.fi/uutiset.html?96054

Tekniikka kuitenkin tuottaa CO2 :ta, joka on kasvihuonekaasu. Laitteen oikealla sijainnilla CO2 voitaisiin ottaa talteen esim. kasvien yhteyttämisessä ja hiilinieluissa. Siellä missä kasvillisuutta ei ole, istutusten yhteydessä.

Tekniikka soveltuisi hyvin esim. suurkaupunkeihin kuten Tokio, -Soul, Karachi, -Shanghai, -Delhi, -Mexico, -Peking jne.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"University Antwerp ja KU Leuven" tuskin ovat tutkijoita.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Näinhän se tietysti on. Tein korjauksen blogiini, jottei vastaisuudessa tule epäselvyyksiä. Kielivirheitä sattuu ja niistä riippumatta, asiayhteys lienee tärkein.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

No juu, en halua nipottaa nipottamisen vuoksi, mutta sanotaanko näin, että jos blogi vaikuttaa aivan hutaistulta, ihmiset eivät niin todennäköisesti pidä asiaakaan uskottavana.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kyllä, olen samaa mieltä. Kirjoitetun tekstin idea on luoda käsitys ajatuksesta ja tai ajatuksista mahdollisimman yksiselitteisesti.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Tässä on yksi hyvä esimerkki keksinnöistä ja innovaatioista ja energian kierrätyksen mahdollisuuksista. Vastaavia menetelmiä hukkaenergian talteenottamiseksi löytyy useita.

Itse asiassa, energiapotentiaalia löytyy luonnosta runsaasti ja sen hyödyntäminen on tullut yhä kannattavammaksi, perinteisten energiamuotojen rinnalle.

On oikeastaan vain ajan kysymys, milloin energian kierrätys ja uusiutuvat energiamuodot tulevat sivuuttamaan fossiilisten polttoaineiden käytön kokonaan.

Nyt olemme tilanteessa, jossa markkinoille on tulleet erityyppiset hybridit.

Seuraava vaihe tulee olemaan yhä enemmän energiaa säästävät ja saasteettomammat ratkaisut. Hyötysuhteet paranevat materiaalitutkimuksen kehittymisen myötä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset